Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ФУДБАЛ: СПЕКТАКЛ НА ПРИЈАТЕЉСКОЈ УТАКМИЦИ - ПРЕПУН СТАДИОН ФК „МАЧВЕ“ КАО ФУДБАЛСКА АРЕНА

МАЧВА ЗАУСТАВИЛА ПАРНИ ВАЉАК!

ФК Мачва - ФК Партизан 2:1
Стрелци: Драгићевић у 12. и Павловић у 49. за Мачву, Забија у 80. минуту за Партизан.
Гледалаца: 4500; Главни судија: Сава Стефановић; Помоћне судије: Влада Ђермановић, Игор Дикановић
Жути картон: Радовановић 65; Црвени картон: Смиљанић 86.
МАЧВА: Степандић, Пејовић, Милетић, И. Радовановић, Ристивојевић, Ђукановић, Драгићевић, Илић, Цаковић, Лекић, Пањковић. Играли су још: Радукић, А. Радовановић, Милинковић, Станковић, Живковић, Павловић, Милисављевић, Гемовић, Тодоровић, Панић, Гаврић.
ПАРТИЗАН: Ни. Петровић, Пауљевић, Станковић, Остојић, Сретеновић, Смиљанић, Бабић, Кнежевић, С. Илић, Шћеповић, Забија. Играли су још: Р. Илић, Не. Петровић, Зоњић, Ловре, Брашанац, Митровић.
Када је Мачва педесетих година прошлог века „преслишавала“ београдске црвено и црно беле у тадашњем прволигашком такмичењу, стадион у Поцерској 1 био је магнет који је по неписаном правилу привлачио огроман број љубитеља квалитетног фудбала. Шапчани то правило нису заборавили те су у уторак искористили прилику да на пријатељској утакмици Мачва - Партизан расположиви капацитет трибина попуне до последњег места. Преко четири хиљаде гледалаца употпунило је овај сада слободно можемо написати историјски меч. Иако је реч о пријатељској утакмици, у аналима ће остати забележено да је Мачва у уторак 11. септембра победила актуелног шампиона државе и учесника лиге УЕФА фудбалски клуб Партизан из Београда резултатом 2:1. Шта написати о току утакмице? Ако судимо по пруженом на овој утакмици онда пулени тренера Гаваловског са правом носе епитет фаворита за освајање првог места у Српској лиги. Ући у утакмицу са победничким амбицијама, „уједати“ на сваком делу терена, онемогућити противника да развије своју игру, постићи ефектне голове. Овом реченицом можемо да опишемо како су фудбалери „провинцијског Уругваја“ успели да победе Партизан и који је пут који сигурно води у виши ранг такмичења. И трема је била присутна код неких играча Мачве који су по први пут у својој каријери доживели да у свом граду играју утакмицу пред препуним трибинама. Све је то нестало након уводних 10 минута. Прво су Ђукановић а потом и Пањковић опробали свој шут га голу Партизана. Голман гостију успео је да реагује и спречи погодак. Ипак, нова нада Мачве, млади Драгићевић у 12. минуту бежи свом чувару по левој страни и на изненађење голмана Партизана Петровића постиже погодак за 1:0 и огромно славље навијача Мачве. Шампион Србије екипа Партизана у тим моментима делује бледуњаво, иако схватају да због великог броја својих навијача који су дошли да их бодре, морају боље. Покушавали су шутевима да угрозе гол Степандића али је агилна одбрана црвено-црних неутралисала сваки вид опасности и потенцијалне прилике за изједначење. Крајем првог полувремена могла је Мачва и до нових погодатака када су потпуно сами из казненог простора са око 12 метара шутирали прво Драгићевић у 38. а после њега и Ђукановић у 44. минуту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa