Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ПОТРОШАЧКО ДРУШТВО ОКОМ УМЕТНИКА

У оквиру пројекта „Месец младог аутора“ прошлог четвртка, 6. септембра, отворена самостална изложба цртежа и графика „Поетика конзумеризма“ Шапчанке Јелене Дамњановић
Осму годину за редом у септембру, месецу посвећеном младим ауторима, Шапчани су имали прилику да виде по први пут самосталну изложбу Јелене Дамњановић. Цртежи и графике малог формата за тему имају потрошачко друштво са субјективно-интимистичког гледишта на тело конзумената. Уметница настоји да анализира тело као робу које је под утицајем свега онога што доноси савремено друштво.
- Изложба Јелене Дањановић, будућа докторска теза, показује да је фигура нешто што може да се користи на један сасвим савремен и другачији начин. У питању је једна изложба која је апсолутна целина и која говори о томе како се размишља на тему тела, свакодневног живота, конзумирања различитих врста уметности. Мислим да нас је освежила овом изложбом из простог разлога што видимо комбинацију и еротике и сексуалности, али и лепоте и неке срамежљивости која произилази из ових њених радова ““ рекла је Соња Петровић, историчар уметности и кустос галерије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa