Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
У БАШТИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ПЕСНИЧКИ МАРАТОН

Овогодишњи традиционални „Песнички маратон“, одржан прошлог петка, 7. септембра, окупио је четрдесетак песника из Београда, Панчева, Ваљева, Лознице, Бих, Хрватске, Шапца и околине. Поздрављајући песнике и публику Гордана Марковић, директорка КЦШ, истакла је да је циљ оваквог окупљања размена искустава, упознавање других култура и књижевног стваралаштва.
Дуго у ноћ одзвањали су песнички гласови у вихорима љубавне, родољубиве, социјалне поезије. Смењивали су се песници али су одзвањале и музичке ноте гитаристе Станислава Станојевића који је дипломирао на Музичкој академији. Тако се, између осталог, могла чути Торибина „Соната 3“, популарна музика Томи Емануела, Лобусов „Прелудијум“.
-Оно што ме посебно радује и што даје наду јесте да је овде велики број младих песника. Радује ме да ти млади људи који пишу поезију подижу свој песнички глас. Колико год ово време било црно, сиво, безизлазно, њихова поезија без обзира да ли је оптимистична или песимистична даје наду. То јесте побуна, то јесте не пристајање на све што нам се дешава. Сматрам да ми овом друштву морамо вратити поезију културе. А она може да се брани само оваквим окупљањима. Довољно дуго су ћутале песничке музе. Поезија итекако мења свет. Поезија је есенција живота ““ рекла је песникиња Бранка Тодоровић, реализатор књижевне сцене КЦШ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa