Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ЗАЉУБЉЕНИЦИ У СТАРИНЕ

ЕТНО РАЈ У СУРЕПОВОЈ

Живко Поповић професор музичког у пензији са супругом Олгом наставницом биологије такође у пензији присећа се дана у просвети у Медицинској, Економској, Хемијској и Музичкој школи.
Пуних 20 година свакодневица овог неуморног виталног човека су скупљање старина у дворишту које оденуто тиквама и грожђем те бундевама и смоквама представља, тврди рај на земљи.
- Овде уживамо безмерно, колико ми толико и бројне комшије у крају који је рај за живот. Смирење које овде нађемо не може се надоместити, каже професор Живко у обиласку своје пребогате поставке. Од буради урађених да са прикладним лежиштима буду шанк из времена старих преко казана који делује сићушно али има своју причу.
- Ово је бекријски казан. Треба око 20 литара комине а дарује две литре ракије. Таман толико колико разгали друштво које опет волим безмерно, радостан је овај дружељубив поклоник старина а у ниску набраја.
Магазу са мини поставком, аутентични кревет са сламарицом, колевку, фењере, ћилим и шаренице, плетене балоне, преслице, брдо за разбој, жрвањ за со, ћуп, посуде за сир, чутура, вериге, чајник, круњач, троножне столице и обиље ситница, набраја професор и додаје.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa