Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
НОВА ШАНСА ЗА РЕПРОГРАМИРАЊЕ ДУГОВА

ОЛАКШИЦЕ ЗА НЕПЛАТИШЕ

На водосистем у коцељевачкој општини прикључено је око 2,6 хиљада корисника од којих више од 400 неизмирује своје обавезе према ЈКП “Прогрес“. Ово комунално предузеће већ годинама уназад има нереална потраживања, а од укупне суме реално је наплатив само део. Стога је недавно донета одлука о начину наплате и отпису заосталог дуга корисницима услуга на коју је сагласност дало и општинско веће
Овај документ предвиђа отпис дела дуга за физичка лица насталог пре августа месеца прошле године, односно 2009 за правна лица и предузетнике. Задужења за извршене услуге након овог периода дужници ће моћи да исплате у две односно три месечне рате у зависности од износа дуговања.
На седници већа комунални инспектор Петар Пантелић рекао је да се приликом сагледавања стања у “Прогресу“ дошло до сазнања да велики број грађана и предузећа дужи низ година имају дуговања према овом предузећу.
- Познато је да неизмирена дуговања код физичких лица застаревају за годину док је код правних лица рок три године. Неопходно је да сви који дугују за комуналне услуге закључе уговор са ЈКП “Прогрес“ и почну са отплатом јер је идеја приликом израде ове одлуке била да се грађанима омогући да на лакши начин регулишу своја дуговања - рекао је Пантелић.
Уколико се догоди да нередовни платиша одбије да потпише уговор за репрограмирање дугова, како је речено, биће искључен са водоводне мреже, јер одлука садржи заоштрену политику наплате и у будућности санкционисање нередовног измирења дугова ускраћивањем комуналних услуга. Санкције ће се примењивати и према онима који потпишу уговор о отпису и начину наплате дуговања ако и након опомене касне са уплатом рате дуже од три дана.
Директор ЈКП “Прогрес“ Драган Пантелић подсетио је да је у последњих неколико година у водосистем уложен огроман новац и да се, упркос великој суши, није десило да корисници немају воду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa