Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СВЕ НАМ ЈЕ ДОБРО

Суша уништила усеве, врелина спржила поврће, меса и млека све мање, ни шљива није родила, па ни грожће понело, неће бити довољно ни ракије ни вина... Иначе све остало нам је добро.
Шта нас Србе све неће снаћи. Сад се појавили и некакви арапски комарци. После лудих крава, подивљалих птица и којечега још, дошли нам и помахнитали комарци.
А док комарци зује, и у ваздуху се над Србијом музика чује. Шабац је, на пример, одувек био град музике. Зато не изненађује што се за наредне дане најављује, некакво (пре) компоновање. Незванично.
Уствари, није јасно зашто се тај чин измене власти назива прекомпоновање. Од кад је света и века историју пишу победници. Код њих је и нож и погача. У овом случају, они имају и диригентску палицу и оркестар.
Није лепо од представника садашње власти што нису отишли на седницу главног одбора демократа, који су раније били на власти, те да им се наизвињавају што су од њих, ето, преузели власт.
У међувремену неки наши политичари све више личе на неке из давних времена који су изјавили „Не слажем се са питањем“.
У Русији предложено да се звање хероја рада врати на списак државних награда. Јес“™ да се ми опет пазимо са Русима, ал“™код нас то неће проћи. Нема ни радника, а камо ли хероја.
На чувеној Смедеревској железари, давних дана је великим словима исписано „Српски понос“. Е сад власти веле да ће ту индустрију продати за читав један долар. Па зар је српски понос тако ниско пао.
Окривљени за прошлогодишњу пљачку века изведену, наравно у Београду, неки дан су услед недостатака доказа, ненаравно, ослобођени. По свему судећи у апс заглаве само они који дрпе ситније паре а ови што свуку већу суму, за њих нема доказа.
Недавно наши чувени истражитељи открили да се у просвети радна места купују, те да има случајева да су неки то плаћали од три до седам хиљада евра. Таква је тарифа, кажу познаваоци. А зар је тако само у просвети?
У неким српским градовима постоје и шеталишта за псе, по угледу на Европу. Изгледа да је овде керовима који живе европским животом боље него осталим живим бићима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa