Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
РАЗВОЈ ОДНОСА ШАПЦА И КИНЕ

НЕДЕЉА НР КИНЕ У ШАПЦУ

Александар Пожгај, помоћник градоначелника за сарадњу са Европском Унијом састао се недавно у Београду, у амбасади Народне Републике Кине, са аташеом ове земље Џенг Каијем. Пожгај је са Каијем разговарао о развоју односа између града Шапца и амбасаде Народне Републике Кине кроз конкретне проекте од заједничког интереса.
- Кина је држава која најбрже и најдинамичније културно и економски расте у свету, и наш интерес је да се ближе повежемо са амбасадом Народне Републике Кине и тако представимо град Шабац као погодно подручје за партнерство и инвестиције. Са Каијем сам договорио организовање „Недеље Народне Републике Кине у Шапцу“ за новембар ове године, као знак деценијског пријатељства два народа ““ изјавио је Пожгај након састанка.
Како Пожгај најављује „Недеља Народне Републике Кине“ трајаће 7 дана. Обухватиће изложбу фотографија и слика које ће бити постављене на три места у граду. Биће приказан филм о културном и привредном успону Кине, а у средњој Економској школи биће одржано предавање за ђаке. Очекује се да ће Шабац овом приликом посетити амбасадор НР Кине са својом делегацијом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa