Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ОДРЖАНА 23. СЕДНИЦА ПОСЛОВНОГ УДРУЖЕЊА “ТОПЛАНЕ СРБИЈЕ“

ШАБАЦ СПРЕМАН ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Српске топлане Републичкој дирекцији за робне резерве од прошле грејне сезоне дугују 42.400 тона мазута. Отплата дуговања у наредних годину дана. “Топлана Шабац“, по овом питању, у повољнијем положају него већина топлана у Србији
Прошлог четвртка у Шапцу одржана је 23. седница пословног удружења “Топлане Србије“. Најзначајније тачке дневног реда тицале су се репрограма дуга према Републичкој дирекцији за робне резерве из прошле грејне сезоне, али и захтева српских топлана за коришћење нових количина овог горива у новој сезони грејања.
- Нова грејна сезона је ускоро пред нама. Ситуација у топланама у Србији је шаренолика. Односно, постоји неколик топлана које, на жалост неће моћи да отпочну сезону, до оних које добро стоје. Најзначајнији закључци са ове седнице тичу се репрограмирања постојећег дуга према Дирекцији за робне резерве. Изнађен је начин да се он у месечним ратама пролонгира у наредних годину дана. У исто време, упућен је захтев Дирекцији за нове количине горива, како би обезбедили успешан почетак овогодишње грејне сезоне ““ истакао је председник Управног одбора ПУ “Топлане Србије“ Дејан Стојановић и изразио уверење да је једино трајније решење у константном мерењу потрошње топлотне енергије.
За разлику од градова у којима се још увек не зна да ли ће бити грејања од октобра, из шабачког ЈКП “Топлана“ поручују да су већ обезбеђене довољне количне мазута, док ће новоутврђени начин отплате постојећег дуга знатно олакшати посао.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa