Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.

ПРВИ ПРОИЗВОДИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Федерико Весковини, сувласник италијанске компаније „Весковини груп“, упознао је прошлог петка градоначелника Шапца Милоша Милошевића са динамиком изградње фабрике СБЕ Србија, саставног дела компаније “Весковини“, која ће се бавити израдом механичких делова намењених аутомобилској индустрији. Камен темељац за иградњу фабрике, смештене на седам хектара земљишта Северозападне радне зоне, положен је 17. априла ове године. Инвестиција је вредна пет милиона евра, а у зависности од раста производње у фабрици “Фиатових“ аутомобила у Крагујевцу, прозводни капацитети биће дограђивани, тако да би, према садашњим пројекцијама, укупна инвестиција на овој локацији могла бити око десет милиона евра.
- Изградња фабрике приведена је крају. У децембру се очекује инсталација опреме и првих машина, тако да би почетак производње био могућ до краја ове године, а пун капацитет известан је у фебруару или марту 2013. године. Успешан рад фабрика и производних погона значи нова радна места за суграђане који су већ неколико месеци на обуци у Италији. Обим посла и потражња за новом радном снагом шириће се у зависности од пласмана на светско тржиште новог „фиатовог“ возила које се производи у Крагујевцу, нагласио је градоначелник Шапца.
Федерико Весковини истакао је задовољство квалитетом рада Шапчана на обуци у Италији, који би, према његовом мишљењу, ускоро могли да буду самостални у обављању радних задатака.
- Не можемо прецизирати датум почетка ангажовања шабачких радника, али како је планирано, почетком наредне године биће завршена комплетна инсталација опреме и машина, што је предуслов пуне производње. Такође, добар пласман на тржишту „фиата 500Л“ могао би да убрза почетак рада фабрике СБЕ Србија у Шапцу, рекао је Федерико Весковини.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa