Инфо

13. септембар 2012.13. сеп 2012.
ЗАЈЕДНИЧКО ДЕЛОВАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ

ПОЗИВ УРС ЗА НОВУ ЛОКАЛНУ ВЛАСТ

Представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Демократске странке Србије на заједничкој конференцији за новинаре упутили су јавни позив Уједињеним регионима Србије да подрже нову политику и на тај начин локалну власт усагласе са републичком.
Лидери локалних опозиционих странака потписали су прошлог четвртка у просторијама Српске напредне странке коалициони споразум о заједничком политичком деловању у циљу промене актуелне власти у Шапцу. Том приликом, председник Окружног одбора Српске напредне странке Драган Томић изјавио је да очекује да ће Градски одбор УРС послушати предлог који су локалним огранцима странака упутили председници СНС и УРС.
- Коалициони блок СНС-СПС-ДСС отворено позива Уједињене регионе Србије да поштују препоруку коју су недавно изнели лидер Српске напредне странке Александар Вучић и предсеник УРС Млађан Динкић о потреби промене локалне власти у шест градова у Србији, међу којима је и Шабац. Приступањем 11 одборника Уједињених региона Србије овом политичком блоку, уз 27 одборника колико наша коалиција тренутно окупља, створила би се изузетно стабилна већина која би се окренула просперитету града, рекао је Томић.
Председник Градског одбора Демократске странке Србије Владимир Савић поздравио је потписивање коалиционог споразума и истакао да је ДСС у протекле четири године био највећи критичар локалне власти. Зоран Бортић, шеф шабачких социјалиста, рекао је да ће представници УРС морати кад-тад да се изјасне о понуђеном предлогу, јер како је навео, потписивање коалиционог споразума није одлука три локална лидера, већ председника странака које данас воде Србију.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa