Инфо

20. септембар 2012.20. сеп 2012.

ЗЕЗАЛИ КРИЗУ У МАЛОМ ПАРИЗУ

Дође и прође још једна „Чивијада“, а са њом и „Чивијашки карневал“. Током три дана, од 13. до 15. септембра Шабац је био центар смеха, хумора, лепоте и младости.
„Шампитијада“, „Чивијашки генијалци“, изложбе, утакмица у малом фудбалу били су само део онога што се дешавало прошле седмице. Дечји чивијашки карневал донео је шаренило и полет најмлађих Шапчана. Ове године придружили су им се у карневалској поворци и кућни љубимци. Допринос Дечјем карневалу дали су и предшколци вртића „Младост“. Пред одушевљеном публиком у Шабачкој гимназији, њихова шармантна трупа извела је представу „Том Сојер“.
Млади у чивијашком колу вратили су све присутне традиционалном духу, лепоти народних ношњи и изворној музици. Суботњи чивијашки карневал окупио је четрдесет трупа из једанаест земаља. Свака је са собом донела разнобојни свет костима који је одушевио посматраче у пешачкој зони. Овогодишњи карневал зачинио је кубански оркестар са својом музиком и ватреном салсом.
Нови председник „Чивијашке републике“ Љубодраг Стојадиновић, уредник хумористично-сатиричног листа „Јеж“ достојно је наследио претходног. Без кабинета, секретарице, обезбеђења и других отежавајућих околности обећао је да ће променити себе. Биће председник.
Крај 44. Чивијаде и 5. Чивијашког карневала обележен је ватрометом уз звуке кубанске музике.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa