Инфо

20. септембар 2012.20. сеп 2012.
У ГАЛЕРИЈИ КЦШ ПРОШЛОГ ПЕТКА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА

ШАБАЧКИ ВАЗДУХОПЛОВЦИ

Као и сваке године у оквиру „Чивијаде“, а под покровитељством Града Шапца, у галерији Културног центра Шабац, прошлог петка, 14. септембра, отворена је изложба фотографа Драгутина Драгана Петровића. Поводом сто година српског ратног ваздухопловста, а у част шабачких пилота и механичара, изложене су њихове фотографије, документа и лични предмети.
- Желим да се овом приликом захвалим родбини ових ваздухопловаца који су ме примили у своје домове и пружили информације. Без њихове помоћи ја ово не бих могао да урадим. Сигуран сам да има још људи чије су судбине и фотографије анонимне. Сврха ове изложбе је да покренем, да заталасам како би и оне угледале светлост дана ““ рекао је Драган Петровић.
Испред Градске управе присутнима се обратила Ана Маринковић, начелник одељења за друштвене делетаности.
- Драганове изложбе су постале заиста неизоставни део „Чивијаде“, па је то тако ове године шести пут. Морам да кажем да Драган Петровић не престаје да нас изненађује из године у годину. Вечерашња изложба посвећена је старим шабачким ваздухопловцима, а све у оквиру стогодишњице српског ваздухопловства. У име свих нас желим да му се захвалим што својим необичним трудом, радом, креативношћу негује културу сећања овога града. Доказ за то је и вечерашња изложба која заиста представља непроцењиво благо у виду записа који ће нас подсећати на један део прошлости нашег града.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa