Инфо

20. септембар 2012.20. сеп 2012.
ТУРИСТИЧКЕ МОГУЋНОСТИ ПЛАНИНЕ ЦЕР

НЕИСКОРИШЋЕН ПОТЕНЦИЈАЛ

Привредно друштво “Церско звонце“ покренуло иницијативу за квалитетније коришћење планине Цер. До стогодишњице Цереске битке унапредиће се еколошка и социјална одрживост Цера
Географски положај, мноштво културно историјских споменика и знаменитих места, те клима и близина градских центара, сврставају планину Цер међу атрактивније у Србији. Међутим, туристички ресурси ове питоме планине потпуно су неискоришћени. Пре свега са гледишта одрживог туризма где спадају и еко и сеоски туризам. Планина Цер није проглашена ни националним парком и ако по свом значају то и заслужује. Зато је група ентузијаста а пре свега заљубљеника у ову планину предвођена Привредним друштвом “Церско звонце“, покренула иницијативу како би Цер пстао атрактивна туристичка дестинација на мапи Србије.
- Валоризацијом природних и антропогених вредности са одговорним понашањем према природи, како туриста тако и свих будућих партнера у развоју туризма, а ту се пре свега мисли на локално становништво и управе Шапца и Лознице, унапредиће се еколошка и социјална одрживост подручја планине Цер- каже свештеник Војислав Петровић, оснивач Привредног друштва “Церско звонце“.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa