Инфо

20. септембар 2012.20. сеп 2012.
ОБУКА ШАБАЧКИХ ЂАКА ЗА РАД У АУТО ИНДУСТРИЈИ

ЗАДОВОЉНИ ИНВЕСТИТОРИ

Према Уговору о послузи између предузећа СБЕ Србија, дела компаније „Весковини“, и Техничке школе у Шапцу, машина за обуку ученика постављена је прошлог уторка у школску халу. Монтирању и припремама машине за рад присуствовао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
- У оквиру улагања италијанске компаније „Весковини“ у Шабац, инвеститор је показао интересовање за сарадњу са школама које образују ученике чији профил одговара потребама фабрике. Град је са пет милиона динара финансирао изградњу хале у коју је смештена машина, власништво предузећа СБЕ Србија, намењена обуци ученика Техничке школе и будућих радника предузећа СБЕ Србија. Ради унапређења практичне наставе и усвајања примера добре праксе заступљене у Италији, са руководством Техничке школе у Удинама, седишту компаније „Весковини“, договорена је посета шабачких ученика Италији како би похађали практичну наставу и на најбољи начин упознали процес производње у развијеним компанијама, рекао је градоначелник Шапца.
Према речима Чедомира Смиљанића, директора Техничке школе, обука је углавном намењена ученицима смера оператер машинске обраде, а пракса у Италији донела би драгоцено искуство.
Новела Бурини, задужена за кадровске послове у компанији „Весковини груп“, изразила је захвалност локалној самоуправи, надлежном министарству и школи на сарадњи и поштовању договора.
- Задовољни смо халом у којој је машина смештена и надамо се да ћемо до краја године почети обуку ђака како би касније имали прилику да добију посао у предузећу СБЕ Србија. Такође смо задовољни шабачким радницима који су већ неколико месеци на обуци у Италији, квалитетом њиховог рада и степеном заинтересованости за посао, истакла је Новела Бурини.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa