Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ:

РАД ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ УРАЂЕНО 17 БУНАРА

Дирекција за пољопривреду општине Владимирци, обиман посао копања бунара увелико чини реализованим послом. Било би и више, али пољопривредни произвођачи немају довољно новца за своје учешће, пошто локална самоуправа даје 20 евра по ископаном метру до 125 метара дубине.
У селу Белотић у десеточланом домаћинству Ранковић, затекли смо главу породице Живка, синове Зорана и Јована, снахе Весну и Гордану и унучад Мирјану, Младена, Наташу, Јовану и Невену који су имали силне проблеме у безводном крају општине Владимирци.
- Морали смо у сушном периоду довозити и по 3.000 литара воде али највећи проблем је била лична хигијена. Захваљујући општини Владимирци и Дирекцији за пољопривреду ископали смо бунар дубине 150 метара и, тако решили питање водоснабдевања, каже син Зоран који нам је показивао велико стадо од само 20 грла говеда и остало пропратног у сеоским домаћинствима.
Ово угледно домаћинство има 20 хектара земље, од тога девет је било под кукурузом, два под пшеницом остало под травама. Суша је узела данак, али се надају да ће издржати долазећу зиму, без смањивања сточног фонда и осталих пропратних проблема.
Дирекција за пољопривреду истиче да се ради, али да ће и надаље услед интересовања посао бити и увећан.
- Ми смо помагали у оквиру обећања и надаље ће тако бити. Појединци нису имали довољно новца, да уз наша средства посао заврше па је урађено 17 бунара, али и остали ће бити приведени крају и радиће се и нови а, то подразумева увећања средстава намењених Дирекцији за ове потребе, истиче Драган Зарић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa