Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.
ОТВОРЕНА ПОЗОРИШНА СЕЗОНА 2012/2013.

СЛАВЉЕНИЧКИ И ПРЕМИЈЕРНО

Отворивши врата новог Позоришног клуба у понедељак, 1. октобра, Зоран Карајић, управник Шабачког позоришта, на симболичан начин увео је шабачку публику у нову позоришну сезону.
О мајстору примењених уметности, али и изванредном организатору ликовног живота у Шапцу, Владиславу Лалицком, проговорио је академски сликар Радован Миразовић.
-Влада Лалицки био је хедониста, човек града, сјајан сликарждекоратер, врло популаран, уважаван и тражен у свету позоришта, филма и телевизије током шездесетих па до почетка осамдесетих година 20. века. Био је човек са визијом, културни посленик вредних иницијатива - рекао је Миразовић отварајући изложбу сценографије и костима у част Лалицког.
Помало симболично, али с пуним правом, овогодишња награда „Борис Ковач“ за уметнички допринос раду Шабачког позоришта у прошлој сезони припала је Јелени Стокући, костимографу.
-Позориште на ватрометини окружења, сусрети, сарадња, узбудљиви дијалог. Позориште, култура против провинцијализма и примитивизма у уметности. То је оно што су свакако поруке са којима улазимо у нове позоришне победе над свим оним непријатељима који су ту. Јесен је добро време за свадбе и позоришта. Имао сам срећу на свадби и у позоришту. Овога пута могу да будем поносан што сам на неки начин и кум ове позоришне сезоне и да вам пожелим много лепих сусрета у Шабачком позоришту - рекао је Небојша Брадић, редитељ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa