Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ОКТОБАРСКА ПОСКУПЉЕЊА

БАНКРОТ КУЋНОГ БУЏЕТА

Повећање пореза на додату вредност са 18 на 20 одсто многи произвођачи и трговци искористили су да подигну цене основних животних намирница, али и робе широке потрошње, што је српске купце довело у још тежи финансијски положај
Ионако танки новчаници српских потрошача постали су још тањи почетком октобра због таласа поскупљења. Поред оправданог скока цена појединих намирница, изазваног сушом која је десетковала пољопривредне приносе, већа стопа ПДВ и жеља произвођача и трговаца за што већом зарадом ставили су купце у веома тежак положај, истиче председница Удружења потрошача Шабац Драгана Антонијевић-Симић.
- Стижу многи приговори и жалбе потрошача. Нажалост, ми ту не можемо много да помогнемо, већ само да апелујемо на произвођаче и трговце да буду пре свега душтвено одговорни и да поскупљења, од којих су нека потпуно оправдана, буду што мања, те да на тај начин помогну грађанима у овом тешком периоду, каже наша саговорница.
Шапчани истичу да пораст цена основних животних намирница представља велико оптерећење за финансијску ситуацију у породицама, а истовремено страхују од новог скока цена.
- Никад није било горе. Месечна примања су нам мање од 40 хиљада. Школујемо два детета. Иде зима, треба плаћати рачуне за грејање. У продавници већ одавно купујемо само оно “најосновније“, а сада ћемо и тај списак морати да скратимо ““ каже Славица Марковић из Шапца.
-Уштедићу на стварима које највише волим. Одавно сам почела да ускраћујем себи одлазак у позориште , књиге. Сада је на реду квалитетнија гардероба. Списак намирница је коригован, на посао ћу уместо аутом ићи бициклом““ истиче наша суграђанка Валентина Поповић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa