Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
У КЦШ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА БРАНКА ШАШИЋА

ЗНАМЕНИТИ ШАПЧАНИ И ПОДРИНЦИ

Формат од двеста деведесет седам страна текста у форми кратких биографија, обогаћен фотографијама и ликовном опремом Радована Миразовића, академског сликара, одштампан у „Чивија принту“ у петсто примерака доноси слику људи који су оставили и остављају неизбрисиви траг у историји града Шапца
Родбина, пријатељи и поштоваоци лика и дела Бранка Шашића окупили су се прошлог четвртка, 4. октобра, у Великој сали КЦШ, поводом промоције другог дела књиге „Знаменити Шапчани и Подринци“. Аутор није доживео да види штампање свога дела које је финансирано путем конкурса за финансирање пројеката у култури Града Шапца 2011. године. Захваљујући великом ангажовању породице али и пријатеља књига је угледала светлост дана.
- Књига представља резултат вишегодишњег проучавања, истраживања и анализе културно-историјског развоја личности и догађања у Шапцу и шире у Подрињу. Овим истраживачким послом Бранко Шашић почео се бавити још крајем прошлог века када је објављена и прва књига „Знаменити Шапчани и Подринци“. Ово је само наставак започетог посла. У другом делу обрађено је тридесет шест личности из разних области деловања и стварања и две музичке групе „Цицварићи“ и „Стари звуци“. Треба свакако истаћи чињеницу да је аутор један број ликова који су обрађени и лично познавао, дружио се са њима пошто су наши савременици. Он иначе пише врло лепим и читљивим стилом. Књига је свакако значајна како са аспекта стицања нових сазнања, тако и са аспекта неговања и очувања традиције нашега краја. Вероватно ће она бити и подстицај и инспирација многим младим нараштајима да наставе са оваквим истраживањима ““ рекла је Светланка Милутиновић, историчар.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa