Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ У ШАПЦУ

СУНЦЕ ЗА СТО МАЛИШАНА

Прошлог понедељка, захваљујући донацији Европске уније од 100.000 евра, Шабац постао богатији за још један вртић
Захваљујући заједничком пројекту Министарства просвете и науке и Европске уније: Унапређење предшколског васпитања и образовања у Србији (ИМПРЕС), у Шапцу је прошлог понедељка, у оквиру ПУ “Наше дете“ отворено ново обданиште “Сунце“. Реч је о монтажном објекту за чије је постављање и опремање утрошено 100.000 евра обезбеђених донацијом Европске уније, док је Град определио парцелу и њено комунално опремање.
На свечаној церемонији отварања говорили су заменик шефа Делегације Европске уније у републици Србији Адриано Мартинс, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Мухедин Фијуљанин, градоначелник Шапца Милош Милошевић и директорка Предшколске установе “Наше дете“ Марица Вулетић.
-Задовољан сам квалитетом овог објекта. Од изузетног је значаја да деци у овом узрасту буде на располагању простор оваквог типа. Ово је само једна од донација коју је Европска унија обезбедила за помоћ раду обданишта у Србији. Некада су били у питању објекти попут овога, а некада смо помагали, у зависности од потреба, улажући у возни парк, унутрашњу декорацију- истакао је Адриано Мартинс и посебно напоменуо да је улагање у предшколско образовање један од приоритета Европске уније, јер само тако се добијају добри услови за одрастање деце, а мајкама се оставља времена да се више и боље ангажују у привређивању.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa