Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

ПО СТАНДАРДИМА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Заменик шефа делегације Европске уније у Србији Адриано Мартинс и представник конзорцијума ХОЦХТИЕФ Солутионс & ГЕМАЏ ДОО Маркус Попке, потписали прошлог понедељка уговор о извођењу радова за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Шапцу
Реализација пројекта вредног 18 милиона евра Шабац ће добити једно од најсавременијих постројења за пречишћавања отпадних вода у Србији. За изградњу Постројења и техничку подршку из фондова Европске уније је издвојено 10 милиона евра. Остатак средстава обезбедили су Град Шабац (1.450.000 евра) и надлежна Министарства ( Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде 3.700.000 евра и НИП 3.200.000 евра) .
-Пречишћавање отпадних вода је од изузетног значаја за унапређење квалитета живота грађана, за побољшање квалитета воде у реци Сави, за боље водоснабдевање водом низводно од Саве. Пројекат доноси корист са једне стране, заштити животне средине, са друге развоју туризма, али његова основна вредност је економски развој и побољшање живота грађана ““ истакао је заменик шефа делегације Европске уније у Србији Адриано Мартинс, и напоменуо да је ово само један у низу великог броја пројеката ове врсте који ће се изградити широм Србије, а за чију је реализацију неопходно издвојити 3,3 милијарде евра.
Градоначелник Шапца Милош Милошевић, истакао је приликом обиласка локације будућег постројења у градској индустријској зони, да је почетак реализације овог пројекта од изузетног значаја за Шабац. Као термин за окончање радова навео је март 2014. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa