Инфо

25. октобар 2012.25. окт 2012.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ У ПРОГРАМУ „ИНТЕРКУЛТУРЕ“

РАЗЛИЧИТОСТ НАС СПАЈА

Од септембра месеца осамнаестогодишњи Антонио Афидато из Италије похађа часове упознајући српску културу, језик, али и људе. Стичући нова знања и познанства доказује да је језичка баријера премостива, а оно што је највредније то је топао, пријатељски однос
Добар дан. Ја сам Антонио Афидато. Долазим из Италије, Кротонеа. Имам осамнаест година и бићу код породице Тадић у Шапцу - биле су прве речи на српском скромног младића који је у Шапцу и Школи примењених уметности нашао свој други дом. Одушевило га је ново друштво, породица у којој је смештен, храна од проје, макарона, супе, сарме до палачинки.
- Био сам веома изненађен приликом првог контакта. Нашао сам добре људе, одличну породицу. Веома сам задовољан. До сада нисам имао ниједан проблем. Исто је и када је школа у питању. Био сам изненађен новим стварима овде, друкчијим начином предавања, предметима и школским системом. За мене је све потпуно ново и узбудљиво. Стекао сам пријатеље, нову породицу и браћу. Осећам се као да сам код куће ““ каже Антонио са неизоставним осмехом.
Редовно похађајући наставу чији је распоред посебно прилагођен у оквиру практичног рада Антонио проширује своја знања која је стекао на Уметничком институту у Кротонеу. Како је већ упознат у својој школи са обрадом племенитих метала професори са образовног профила ““ јувелир уметничких предмета сугерисали су му да по свом дизајну прави накит од сребра и бакра традиционалним техникама рада као што је искивање.
-Моје сестре су завршиле Уметнички институт. Отац и мајка су такође уметници. Волео бих да пратим традицију и да уметност свога региона, своје земље, доведем овде у Србију, али и у друге делове света. Мој отац Микеле већ је то урадио. Не могу да дочекам да му помогнем.
Тренутно је у фази израде презентације своје земље (у програму Мицрософт ПоњерПоинт), а следећи задатак који је радо прихватио биће дизајн амбалаже производа италијанске хране (у програмима Адобе ПхотоСхоп ЦС4 и Адобе Иллустратор ЦС4).

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa