Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.
ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

ВОЛОНТЕР ДО КРАЈА

У оквиру ДИЛС програма „Оснаживање школа за инклузивно образовање“ прошле среде, 24. октобра, почела обука младих волонтера. Од добијених средстава који се финансирају из кредита Светске банке уз подршку Министарства просвете и науке набављене беле табле, лаптопови и едукативни материјал у виду Мултисофтових едиција
Од септембра 2011. године шабачка ОШ „Ната Јеличић“ укључена је у ДИЛС програм који за циљ има унапређење доступности и квалитета образовања деце са инвалидитетом и сметњама у развоју, али и за ромску, сеоску и децу из расељених и сиромашних породица. После пређене прве фазе која је обухватала семинаре и обуку наставника, посету пилот школи „Саво Шумановић“у Ердевику, од добијених средстава у износу од 4.000 евра, набављена су савремена опрема за учионице. Осам белих табли са пропратним материјалом у виду фломастера, сунђера и средстава за чишћење, лаптопови, едукативни материјал Мултисофтових едиција ЦД буквар, „Учим ћирилицу“, „Весела математика“, „Мој први енглески“ сада су доступни ученицима.
Једна од активности у оквиру овог пројекта, са чијом је реализацијом започето прошле среде, је и обука младих волонтера.
- Секција младих волонтера у нашој школи постоји већ три године. Они су и пре овог пројекта радили са децом млађих разреда која имају тешкоће у учењу, којима код куће нема ко да помогне, али и којима је потребна додатна подршка. Они су све то већ радили али на један углавном класичан начин присуствујући часовима као асистенти учитеља. Сада ће на један занимљивији начин, употребом асистивне технологије, радити са децом. Биће обучено петнаестак волонтера и десетак наставника ““ рекла је Слободанка Алексић, психолог, један од иницијатора укључивања у овај пројекат.
Чланови Секције младих волонтера, чији су покретачи библиотекарка Мирјана Живановић и учитељица Радмила Стојићевић, одлични су ученици од петог до седмог разреда. Својим средствима, активностима и добром вољом подржали су овај пројекат.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa