Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ВРЕМЕ ПРОМЕНА

Дошло неко чудно време, време промена. Променило се рачунање времена, казаљке отишле уназад. Променило се и време, почеле кише, хладноће, снегови. Мењају се и неке банке, неки банкари мењају станишта, пресељени су у хладније просторе. А мењају се и власти, како где. И то је јесен, листопадна.
И за Шабац најављене падавине. И баш их најавио први човек у Влади. Додуше не односи се то на климатске падавине, већ оне политичке.
Прешли смо на зимско рачунање времена. Е да је среће да се овом народу само то рачуна.
У нашем политичком животу настала велика дилема. Да ли ће започето прекомпоновање власти по Србији бити завршено до нових избора.
Наши посланици осмислили нов проблем. Гложе се око тога где ће ко седети у Скупштини. Е да се овај народ пита и другим приликама а не само за изборе, не би они ни седели, већ стајали. За те паре.
Кад су чули за ову причу, посвађали се око места стајања и неки који већ годинама чаме пред којекаквим заводима за запошљавање. Али за тај случај нема решења, није Закон предвидео толике незапслене.
Када народ гледа и слуша како се здушно наши посланици боре за добро државе и још добронамерније залажу за народ, истом том народу дође да се заплаче од милине. Ех кад би и народ имао исти такав однос према тим истим посланицима, била би то обострана љубав. Али у овом модерном добу нема љубави. Само интерес.
Неки наши посланици буне се што ће тамо неки шеик из Абу Дабија јефтиније купити пољопривредно земљиште по Србији. А нису се бунили када су наши новокомпоновани шеици запосели најбоље њиве по још багателнијој цени.
Недавно прекинуто скупштинско заседање када се појавио дим на галерији велике сале. Па и већина оних који седе сада у тим скупштинским клупама дошли су ту непосредно пошто се из тог здања задимило, баш некако у октобру тамо неке године. Како каже она народна “ Ко се дима не надими, тај се ватре не огреје“.
Додуше, тог преподнева када у сали није било дима, Скупштина није могла да почне заседање јер није било присутно довољно посланика. Е сад, да ли ће они који су затајили, повући и какве казнене мере, на пример смањење плате или слично.
А у народу је то другачије. Ко не плати обавезе држави, којекакве казне и свашта још, тај неће моћи, по новом Закону, ни да региструје ауто, ни да продужи возачку дозволу, ни... Истина, исти тај народ се пита да ли исти тај Закон предвиђа да тај народ има законско право да ради, кад ради има ли исто законско право да прима плату... е па онда и да плати држави што је њено. По закону.
И кад смо код Закона, пре неколико дана није са по улицама широм Србије могао срести ни криминалац, ни лопов, ни јајара, па ни било какав други преступник. Сви су гледали скупштински пренос када је усвајан Закон о амнестији. Не би ли се извукли од апса.
Уствари, свака нова власт направи понеко побољшање по том питању. Једни су уређивали затворе, чак правили и специјалне, други су модернизовали апсанске ћелије, трећи су амнестирали... и тако даље. Вероватно се и они који доносе законе надају да ће једног дана, како тако, завршити на том месту, па ајде да га упристоје.
Хилари Клинтон, а то му дође из династије жена оног Била,е она била у Београду. За Монику Левински нису јавили кад ће доћи.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa