Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.

ВРЕЛА ДОМАЋА СЦЕНА

У организацији Џез и блуз удружења Шабац, а под покровитељством Града Шапца од 26. до 27. октобра у Шабачком позоришту одржан 11. Интернационални блуз и џез фестивал
Овогодишњи Блуз и џез фестивал донео је превасходно тонове домаће сцене тако да је прво вече отворио наступ Београдског џез триа и специјалне гошће Јелене Јововић. После њих наступио је Дзез Сенце Љвинтет, састављен од петорице врхунских музичара који већ тринаест година имају запажене наступе како у Србији, тако широм Европе и света. Интернационалну ноту донео је наступ холандско-шведско-бугарско-српског Блазин Љвартета. Негујући модерни призвук са балканским елементима представили су се једном изузетно занимљивом мешавином фјужуна, модерног џеза, па чак и фанкија. Част да затворе фестивал имао је блуз бенд из Сремске Митровице Тхе Гамблерси. Шабачки љубитељи блуза памте их по редовним наступима до 2001. године. После једанаест година одсуствовања са шабацке сцене представили су се нумерама са новог ЦД.
Како је истакао технички директор фестивала Драган Петровић Сире потешкоће превасходно због лоше економске ситуације превазиђене су тако да су Шапчани имали прилику да виде квалитетне бендове.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa