Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.

ОД КЛАСИЧНОГ СЛИКАРСТВА ДО ВИДЕО РАДА

Додељене две равноправне прве награде Томиславу Тодоровићу, вајару из Београда и Александру Прибићевићу, сликару из Земуна и награда најбољем младом уметнику „Игор Белохлавек“ Милану Ракићу из Шапца
У Народном музеју, прошлог четвртка, отворена је најстарија ликовна манифестација у Србији, 56. Октобарски салон. Ова салонска изложба која је мењала своја одредишта, крајем шездесетих је трајно стационирана у галерији Народног музеја, а од 1990. године (с обзиром да је раније мењала називе), позната је и препознатљива као Октобарски салон.
Велики број уметника, њих 118, донело је 180 радова, а трочлани жири у саставу мр Драган Марковић, председник жирија и потпредседник уметничког савета УЛУС-а, Наташа Иванић, члан уметничког савета УЛУС-а и Татјана Марковић, виши кустос Народног музеја у Шапцу, определио се за 83 рада 80 стваралаца.
Присутне је поздравила Татјана Марковић, а председник жирија је, са директором музеја Браниславом Станковићем, образложио и уручио награде.
- Било је тешко, било је много добрих радова, затим радова неких аутора који су навикли да буду заступљени на Октобарском салону, а које овај пут нисмо изложили, јер смо уступили место неким другим ауторима, опредељујући се за квалитет. Шабац је увек имао добре уметнике и стручну и школовану публику ““ истакао је мр Марковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa