Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.

НИЈЕ ТЕШКО БИТИ СВОЈ

Прошлог четвртка је, представљена дванаеста књига Живка Ивковића “Без филтера“. Присутне је, у име Културног центра, који се потписује као издавач, поздравила Катарина Јанковић, главни и одговорни уредник програма. Говорили су др Милан Јеленковић, рецензент, Јован Рукавина, писац из Шапца и аутор.
- На простору бивше СФРЈ, Ивковић је написао прву енциклопедију рокенрола. То не може свако, само посвећеник. Покренуо је лавину енциклопедија, десетак градова је, после њега, објавило своје урбане рок хронике, укључујући и Београд, а он није добио никакву награду ни признање од званичника, рекао је, између осталог, Јеленковић.
- Не пишем због тога, прокоментарисао је Живковић. У рокенролу нема награда, нема пензије. За мене је признање да то што радим поштују они који су меродавни, као што су браћа Рогушић из Рок експрес магазина, доктор Јеленковић, Синиша Шкарица из Загреба и други, који су се сложили да је овај роман нешто најбоље што сам до сада написао. Ово ми је дванаеста књига по реду, осми, како су то други формулисали, он тхе роад роцк роман са примесама Керуака, Гинзберга, Ферлингетија и осталих битника из 50-их и 60-их година са којима сам се поистоветио. Цео живот сам у рокенролу, заправо, цео мој живот је рокенрол. У 70-им и 80-им сам обишао целу Европу на палац, спавао поред аутопутева, а данас не спавамо ни у својој кући безбедно, друга су времена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa