Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
У СУСРЕТ ЈУБИЛЕЈУ

УЧЕНИЧКИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

Током прошле седмице поводом 175 година постојања Шабачке гимназије одржано низ образовно-културно-уметничких манифестација. Свечаном академијом „Путовање кроз време или поглед у споменицу“ данас у 19 часова завршава се прослава
Они који су некада били део једне од најстаријих српских гимназија никада не престану да јој се враћају. Најбољи међу најбољима остају забележени на страницама „Гимназијских свески“ чији је четврти број представљен прошлог четвртка. Објављене први пут 2007. године на иницијативу проф. Мирослава Јовановића постале су традиција ове образовне установе. Од ове године нашле су се и у каталогу Народне библиотеке Србије. Истраживачки радови из лингвистике, поезије, биологије и информатике показали су да су ученици вољни и талентовани да своја знања практично и примене.
-Имајући у виду да живимо у времену када је култура некултура, а језик немушти, изузетно сам поносна што могу да кажем да живим у граду који има један феномен попут „Гимназијских свезака“. У време када као што сви знамо млади нажалост највећи део времена проводе пред рачунарима или нерадећи ништа поносно могу да кажем да сам срећна и задовољна што сам била ђак ове школе која има опет тај феномен попут групе младих људи који раде на језику, очувању свега онога што ова школа представља кроз време и својих 175 година. Рад ученика чланова лингвистичке секције нешто је што је непоновљиво, јеноставно и чиме ми као Шапчани свакако треба само да се поносимо - рекла је Кристина Арсеновић из Библиотеке шабачке.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa