Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

ДРУГА ПОРОДИЦА

Прошлог уторка, 30. октобра, одржана прва трибина за родитеље под називом „Камерна музика у породици“. Циљ развијање осећаја самопоуздања и сигурности код деце путем малих, интимних концерата у породичном окружењу
Породица је највећи ослонац у животу сваког појединца. Она нам пружа осећај сигурности и припадности. У њеном окриљу поред узајамне љубави развија се и љубав према музици која у већини случајева прераста у нешто више од пуког аматеризма. Оно што зовемо талентованошћу свој прави облик почиње да добија у школи чији је циљ музичко описмењавање, развијање талената и индивидуалности, али и професионализма.
-То није једини и по мени, ако смем то слободно да кажем, најважнији задатак ове установе. Наш заједнички циљ, школе и породице, јесте да живот деце учинимо још лепшим, безбрижнијим и да направимо дивне људе од њих развијајући истовремено и етичке вредности. Ако заједно учествујемо у том развоју верујте задовољство је још веће - рекла је Гордана Јовичић, професор солфеђа и наставник сарадник за побољшање односа породице и школе, отварајући прву трибину ове врсте.
Управо камерна музика која је писана за мале саставе погодна је за музицирање у оквиру породице где се постиже осећај сигурности и самосталности код деце. С друге стране, развија се и логичко мишљење, креативност. Изучавањем неког инструмента деца постижу бољу координацију и синхронизацију покрета, фину мануелну моторику, меморију.
-Групним музицирањем, значи камерном музиком, социјализујемо нашу децу развијајући осећај одговорности и тимског рада. Они се осећају као да су једна вредна карика једног јако лепог, јединственог система који чине породица, љубав и музика - нагласила је проф. Гордана Јовичић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa