Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
ПОЖАРИ У КАРАЂОРЂЕВОЈ УЛИЦИ У БАДОВИНЦИМА

ГОРЕЛЕ БАЛЕ КАО ЛИЛЕ

Неверица и страх у породици Дејана Јевтића, којима је изгорео сењак пун сламе. Два дана касније, недалеко од њихове куће у по бела дана, горела пољопривредна механизација
Мештани Бадовинаца, крај Дрине, већ су почели да сумњају и с неверицом врте главом. Многима су нејасни мотиви пожара који су се догодили у року од само два дана у улици Карађорђевој. Прво домаћинство Дејана Јевтића, којима је изгорео сењак удаљено је од другог где је у пожару “страдала“ сва пољопривредна механизација, само око 200 метара.
Штета је велика и у једном и другом случају, а на срећу повређених и жртава није било.
- Мој син није ни мрава згазио. Ако људима није помагао одмагао сигурно није. Нама је изгорело око 1.500 бала сена, кукурузовине, сојине сламе, пшеничне. Помогли су људи око гашења, великог пожара. Пао је читав кров, лесонит плоча. Не знам како ћемо оно мало стоке, пар јунеди отхранити зимус. Читав наш труд отишао је у пламену за пар минута, каже Миланка Јевтић, Дејанова мајка. Син и снаха су отишли да посеју пшеницу. На згаришту од бившег сењака, димензија 17 метара дужине са осам ширине, више нема ништа. Само трагови паљевине. Мало даље сложили су опаљене греде и рогове. Практично, оно што је после пожара остало.
Бака Миланка сузних очију каже да има троје унучади и они су јој највеће благо. Томислав и Теодора су ученици сеоске основне школе, а Теодор је најмлађи и још не иде у школу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa