Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ОПШТИНСКА УПРАВА

ПРОГРАМ ТРОШЕЊА СРЕДСТАВА

Општинска управа општине Владимирци, у протеклом периоду, била је носилац низа активности усмерених на побољшање рада и ефикасности општинских органа општине Владимирци
У оквиру својих законских овлашћења, Општинском већу општине Владимирци, предложено је низ Одлука којима се директно побољшава ефикасност локалне самоуправе.
На седници Скупштине општине Владимирци, усвојена је Одлука о комуналним делатностима, која уређује обављање и поверавање обављања комуналних делатности, општа права и обавезе јавног предузећа и других вршиоца комуналних делатности као и читав низ нових законских решења којима је регулисана предметна област.
Општинској управи Општине Владимирци, дата су широка овлашћења у контроли и праћењу рада ЈКП „Извор“ Владимирци, као и могућност предлагања низа конкретних мера на побољшавању рада у пружању комуналних услуга, које се морају подићи на знатно виши ниво од постојећих.
Општинска управа учествовала је у изради Правилника о утврђивању критеријума за доделу субвенција на бесплатан превоз ученика основних школа на територији Општине Владимирци у јавном локалном превозу путника, Правилника о коришћењу службених возила општине Владимирци, Правилника о коришћењу службених телефона као и Правилника о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале уједом паса луталица.
Израђен је и Програм трошења средстава намењених унапређењу безбедности саобраћаја, а на предлог савета за координацију послова безбедности саобраћаја на територији општине Владимирци.
До краја календарске године, Општинска управа општине Владимирци, припрема нацрте Одлуке о имовини општине, Одлуке о ауто такси превозу и Одлуку о грађевинском земљишту на територији општине Владимирци.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa