Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

ПО НАЛОГУ СОПСТВЕНЕ САВЕСТИ

Доротеа Чарнић и Александра Петровић, новинарке „Политике“, прошле среде 31. октобра, представиле трилогију „Процес КП 5/03“. О књизи насталој на основу извештаја са суђења за атентат на премијера Зорана Ђинђића говорио адвокат Илија Радуловић
Судски извештачи Доротеа Чарнић и Александра Петровић после три и по године проведене у судници на 1.300 страна доносе чињенице о највећем процесу у историји српског правосуђа. Писане језиком неоптерећеним правним и процесним терминима у форми извештаја, репортаже са суђења, прецизношћу чињеница доносе истину о ономе што се дешавало иза затворених врата суднице Специјалног суда.
-Овде је истина. Сматрам да су ове две ауторке заиста лепотом, прецизношћу, рокфелерским богатством у ове три књиге приказале дубину политичке стварности Србије показавши свима нама каква је заправо истина у којој ми живимо ““ рекао је Илија Радуловић, адвокат.
-Одлучиле смо да све што је речено на суђењу ставимо на једно место и почеле смо да пишемо књигу. Онда смо размишљале да ли на то имамо право. Схватиле смо да то заправо нико други то неће урадити. Сматрамо да је ово већи део наше историје. Ми имамо, наравно, један свој лични однос и према премијеру и према том злочину, оптуженима. Али, као што је рекао господин Радуловић, ми смо то тако сервирале овде хладно, само на основу чињеница, да свако може да закључи на основу тих чињеница шта се нама као Србији, као народу заправо десило тог дана када је убијен Зоран Ђинђић ““ истакла је Александра Петровић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa