Инфо

8. новембар 2012.8. нов 2012.
НАСТАВАК САГЕ О “ПРЕКОМПОНОВАЊУ“

НИШТА МИ НЕ ЗНАМО

Шабачки одборници Уједињених региона Србије у понедељак поподне обавили су разговоре са председником странке Млађаном Динкићем. Састанку су присуствовали и страначки високи функционери Верица Калановић и Видоје Петровић. Договерено је да дође до прекомпоновања власти и у Шапцу, а УРС би ушао у коалицију са СНС, СПС и ДСС. Према нашим сазнањима, кандидат за градоначелника биће председник ГО УРС, Немања Пајић.
До закључења овог броја “Гласа Подриња“ Пајић се није јављао на телефон да потврди, али ни да демантује ту информацију. Лидери локалних парламентарних странака углавном тврде да су ову вест сазнали посредством средстава јавног информисања. Информацију да ће локални лидер УРС бити кандидат за градоначелника, наводно су сви добили од нас, али нису желели да се изјасне да ли ће му дати подршку.
-Сазнали смо из медија да УРС жели да у Шапцу формира власт са СНС, СПС и ДСС. Сматрамо да је то одговоран потез и да су препознали потребе грађана Шапца, рекао је председник Градског одбора СНС, др Александар Перановић, и додао да му није познато да ће Немања Пајић бити нови кандидат за градоначелника.
Доктор Александар Павловић из Демократске странке Србије био је најрасположенији за причу. Наводи да нема сазнања да ће Немања Пајић бити кандидат за градоначелника, али сматра да о томе треба да донесе одлуку нова скупштинска већина. Истиче да је промена власти реална, очекивана и преко потребна граду за нормално функционисање и напредак.
-Претходна власт се позивала на грађане а радила је за сопствене интересе. Повећање броја корисника Народне кухиње је назадовање, а они се хвале том чињеницом. ДСС је била највећи аргументовани и реални критичар претходне власти. Заједно са СПС и СНС носиоци смо промена у претходне четири године, тако да је нормално наше учешће у будућој власти. Ми са ове две странке имамо и потписан коалициони споразум који то потврђује.
Зоран Бортић, председник Градског одбора СПС наводи да је информације о прекомпоновању власти у Шапцу чуо из медија. Није желео да се изјашњава о ставу СПС док не дође до директних разговора између странака.
-Уколико УРС пређе на страну коалиције коју предводи СНС, они ће направити већину и без нас, али ми ћемо прићи тој већини. Имамо и позив од напредњака. Ми не одлучујемо о градоначелнику, с обзиром на број одборника, а подржаћемо сва кадровска решења која предложи СНС као највећа странка и уколико они буду окосница нове власти. Тражимо само да буду кандидовани компетентни људи, објаснио је председник ГО СПО Живојин Вулетић.
Градски лидер ЛДП Милан Чичулић такође тврди да су све информације које ова странка има добили из медија, али да са њима нико није контактирао.
-Ништа није немогуће, али о томе се прича већ месецима, рекао је председник ГО ДС Миодраг Филиповић. Тренутно владајућа странка једина је која се не помиње у могућим комбинацијама састава будуће већине.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa