Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
РУКОМЕТ: „МЕРКУР ОСИГУРАЊЕ“ СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ, 9. КОЛО

ДРАГАШЕВА „СЕДМИЦА“ ЗА ОПРОШТАЈ

РК „Металопластика“ - РК „Железничар 1949“ 34:24 (15:12)
Пред скоро пуном двораном Шабачке гимназије, рукометаши „Металопластике“ остварили су прошле суботе још једну суперлигашку победу. Овога пута били су бољи од последњепласираног тима на табели, некадашњег великог ривала, нишког „Железничара 1949“. Први минути деловали су као да се домаћи играчи тек загревају пред утакмицу. Гости су већ имали на свом конту два гола, а Шапчани су „сезону голова“ отворили тек у петом минуту поготком Марковића. Врло брзо све је легло на своје, па је у десетом минуту игре, голом Драгаша, „плаво - бели“ тим већ имао два гола предности, а на одмор се отишло са три поготка у плусу.
У наставку утакмице „Металопластика“ показује још жешћи рукомет, у 42. минуту већ је седам разлике (23:16), а десет минута пре краја на осам погодака предности повећава Марковић својим шестим голом на утакмици. Пет минута пре последњег судијског звиждука Шапчани су заокружили на десет голова предности (31:21) одличним шутем Филипа Марјановића из прецизно изведеног контранапада. Исти играч је на минут пре краја повисио на једанаест разлике (34:23), а последњи гол на утакмици постигли су гости, и тако свој мањак свели на десет погодака.
У екипи из Шапца најефикаснији били су Марковић и Драгаш са по седам, Марјановић са шест и Продановић са пет постигнутих голова. Фантастични Милош Драгаш, који је своје рукометне кораке започео у родном Прибоју, а досадашњи врхунац каријере доживео у „Рукометној академији“ из Шапца, јер је из „плаво - белог“ дреса добио позив за играње у националном тиму, овом утакмицом опростио се од наступа за „Металопластику“. Изузетни игре за шабачког суперлигаша, као и потпуно оправдање селекторових очекивања добрим играма у репрезентацији Србије, навели су један од тренутно најјачих клубова овога дела Европе, „Вардар“ из Скопља, да своје редове појачају „бомбардером“ из Шапца. Одмах по завршетку утакмице Драгашу је спортски директор Миле Исаковић уручио први „плаво - бели“дрес који је Милош добио када је дошао у Шабац. Тада је тек требао да се докаже у рукометном свету, а сада је постао рукометни интернационалац и рукометаш од кога селектор Србије Веселин Вуковић тек очекује добре игре.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa