Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ОПШТИНА КРУПАЊ

ПРОЈЕКАТ ЗА БУДУЋНОСТ

Општина Крупањ учествујући на конкурсу у пројекту „Управљање отпадом и отпадним водама у општинама“(ГИЗ ИМПАЦТ) ушла је у ужи круг оних које су стекле статус потенцијалних кандидата за избор пет општина са којима ће се спроводити програм до краја прве и друге фазе
Нови ГИЗ пројекат „ИМПАЦТ“- Управљање отпадом и отпадним водама у општинама у Србији“ почео је у јануару 2012. године и прва фаза пројекта ће трајати до краја 2014. године, а у случају одобравања друге фазе, до децембра 2017. године. Пројекат је финансиран од стране Немачког Савезног Министарства за економску сарадњу и развој и спроводи се у сарадњи са Министарством енергетике, развоја и животне средине Републике Србије и другим партнерима.
Општи циљ пројекта је унапређење услуга у изабраним општинама у сектору пречишћавања отпадних вода и управљање отпадом, у складу са законодавством у области заштите животне средине, а према захтевима ЕУ. Пројекат ће посебно сарађивати са пет пилот општина како би се ојачали њихови технички, административни и организациони капацитети за примену одрживих технологија за третман отпада и отпадних вода. Посебна подршка ће се пружити општинама у погледу приступања додатним фондовима за финансирање изградње постројења.
За општине које су ушле у ужи круг поред тога што је омогућено успостављање привилегованих партнерских односа са општинама које нису одабране, такође је предвиђен програм обуке који ће бити користан и у случају да се не уђе у пет одабраних општина.
Програм обуке је дефинисан тако да пружи представницима општина основно и напредно знање о концепту и технологијама управљања отпадом и отпадним водама, управљању токовима материје, циркуларној економији и питањима родне равноправности у планирању.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa