Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

МАЈА И 9 ТИЋА ИЗ БЕЛОТИЋА

Посавотамнавски Белотић има основну школу и вртић ПУ “Сунцокрети“ из Владимираца. Девет најмлађих похађају наставу и боравак у уређеном простору који је поклон братије манастира Каона. До ове ефикасне акције уређења дошло је захваљујући донацији из Канаде за коју је дародавац желео да има сличну намену, каже старешина манастира Каона Архимандрит Арсеније.
- Пошто извесно време нисам био у Белотићу где у школу и вртић иду потомци мештана са којима сам растао пожелео сам да видим драге пријатеље попут професора Ратка Томића који је опет био копча да се упутимо и у посету вртића који је тик уз школу. Затечено стање је било испод сваког нивоа, просторије мемљиве а мокри чвор у дворишту ван зграде. У кратком времену су агилни мештани урадили све а ја набавио материјал од донације из Канаде, и ето сада мини вртића на којем би могле да позавиде и градске средине, додаје отац Арсеније.
Професор физичког о школи Ратко Томић уз захвалност манастиру истиче и младу васпитачицу Мају Матић.
- Она је пример како се предано прилази послу и како се долази и до резултата, јер имамо дивну децу од Анђеле, Луке и осталих који безмерно воле своју васпитачицу а она има узвраћа стоструко, речи су професора од угледа у свету просветара и богатог искуства.
Васпитачица пак у новом умивеном простору којим доминира, на вратима обавештење да је реч о поклону манастира Каона, сада има три просторије и савремен мокри чвор у саставу обданишта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa