Инфо

29. новембар 2012.29. нов 2012.
МИНА ГАЈИЋ

ПРИНЦЕЗА АТЛЕТСКИХ СТАЗА

За Шапчанку Мину Гајић, ученицу В3 ОШ „Николај Велимировић“, све је почело пре три године. Пролазак на општинско такмичење у трчању одвело ју је, на мама Анин предлог, у АК „Темпо“ код Биљане и Велимира Планко. Атлетским стазама широм Србије ова једанаестогодишњакиња неприкосновено је завладала. О томе сведочи седамдесет седам медаља и седамнаест пехара. Тренирање шест дана у седмици исплатило се. Ове године постала је и трострука победница РТС кроса.
-Било је тешко али и занимљиво зато што сам имала другаре. Тренинг прво почиње загревањем. Идемо шест, седам кругова. Онда нам тренер каже да ли радимо деонице или неке скокове. Кад то урадимо прелазимо на растрчавање. То је неколико кругова иза голова. Ту је и истезање - каже Мина.
Прво учешће на такмичењу било је у Ваљеву 27. јануара 2008. године. Светосавска трка донела јој је прву златну медаљу.
-Било је лепо. Пошто сам добила и пехар пазила сам да се не изгули. Питала сам маму нон-стоп зашто се гули, а она ми је одговорила да то није право злато ““ присећа се уз осмех Мина свог првог успеха.
Београд, Ниш, Зајечар, Кладово, Лазаревац, Сремска Митровица, Крупањ, Нови Сад, Инђија, Сурчин, Вршац, Сента, Брчко само су неки од градова који су осетили победнички дух ове девојчице. Ипак, најдража медаља јој је са Белог кроса одржаног 30. јануара ове године на Кошутњаку у Београду.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa