Инфо

29. новембар 2012.29. нов 2012.
ОВЕ ГОДИНЕ РЕКОНСТРУИСАНО 14 ОСНОВНИХ ШКОЛА

ИСТИ УСЛОВИ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ

После 56 година, издвојена јединица Основне школе „Јанко Веселиновић“ у Жабару темељно је реконструисана.
Три милиона динара била су довољна да реше проблеме са којима су се ученици и наставно особље посавотамнавске школе суочавали у прошлости. Директорка матичне школе Љиљана Стојановић каже да су најважне инвестиције биле постављање филтера за пречишћавање воде и темељни радови на школској згради.
- Вода за пиће је, као и у Малој Врањској, била неисправна, те смо током лета успели да решимо овај вишедеценијски проблем. Комплетна реконструкција објекта обухватила је санацију зграде која је била статички урушена, замену столарије, санацију подова, уређење фасаде и реновирање крова, тако да данас ова зграда служи за понос свим ученицима и наставном особљу Основне школе „Јанко Веселиновић“, рекла је директорка.
Са савременим наставним средствима, рачунарима и стручном литературом, услови у сеоској школи су исти као у граду, истиче после реновирања учитељ Владимир Жунић.
- Ова школа сада зрачи једном ведрином. Светле су просторије, деца су расположена кад уђу у учионицу и много боље радимо. Постајемо све успешнији, а захваљујући савременим училима уопште се не разликујемо у односу на школе у граду, навео је учитељ Владимир.
Град Шабац је у 2012. години издвојио 30 милиона динара за одржавање и реконструкцију основних школа. Највећи део планираног посла је урађен, при чему у Градској управи посебно истичу санацију свих санитарних чворова и обећавају да ће и следеће године наставити са улагањем у пројекте којима се унапређује ученички стандард.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa