Инфо

6. децембар 2012.6. дец 2012.
„ЈАНКОВЦИ“ НА БЕОГРАДСКОМ ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

УЗБУДЉИВИ СВЕТ ЕКСПЕРИМЕНАТА

Капије знања београдског Фестивала науке, шестог по реду, отворене су прошлог четвртка, 29. новембра. Прилику да завире у царство забавне науке имало је педесет пет најбољих ученика шабачке ОШ „Јанко Веселиновић“ од петог до осмог разреда. На занимљив, интригантан и невероватан начин представљени су закони и експерименти триста учесника из тридесет различитих области на четири локације. Бивша РК „Клуз“, Студентски културни центар, Галерија народне банке Србије и Театар „Бојан Ступица“ претворили су се током четири дана у научне играонице и бине прилагођене када су у питању програми како за најмлађе тако и за најстарије посетиоце.
-По мени Министарство науке се трудило да оно што недостаје школама да то практично примени. Недостаје нам огледа и експеримената превасходно због неопремљености школа. А и сами планови и програми више су усмерени ка теоретским знањима, а не практичном примењивању. Ово је била прилика да науче нешто ново, а и да примене своје теоријско знање ““ рекао је Дарко Вучићевић, професор техничког образовања.
Верица Ђапановић, ученица ВИИИ3, као и њени другари одушевљена је ласерским шоуом студената и професора шведског Универзитета „Лунд“ који се одржао у Театру „Бојан Ступица“. На штанду у бившој РК „Клуз“ сазнала је како се праве креме од гелова, рестаурирају књиге и још много тога.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa