Инфо

6. децембар 2012.6. дец 2012.
НАГРАДА ЗА ШАБАЧКУ ПРОФЕСОРКУ

НАУКА НИЈЕ САМО ЗА ОДАБРАНЕ

Татјана Марковић Топаловић, професорка физике у Медицинској школи у Шапцу, недавно од Амбасаде Француске добила признање за допринос промоцији науке међу децом
На Конкурс расписан од стране Амбасаде Републике Француске и Француског културног центра у Београду, намењен онима који се баве популаризацијом науке и научним описмењавањем деце пријавило се 20 просветних радника из целе Србије. У озбиљној конкуренцији, професорка физике шабачке средње Медицинске школе Татјана Марковић Топаловић пласирала се на друго место, и освојила педагошки вредан УСБ микроскоп.
- Француска амбасада и Француски културни центар су расписали Конкурс за оне који се баве научним описмењавањем деце Србије, који развијају методологију учења путем истраживања. Односно, настоје да усмере децу да путем експериментисања пролазе крз исти процес кроз који је пролазио неки научник док је усвајао знање. На позив се одазвало 20 колега различитих струка, а оно што је превагнуло да ја будем друга међу њима је Летња школа науке, која се у Шапцу одржава већ трећу годину за редом ““ истакла је Татјана Марковић Топаловић.
Као својеврстан промотер науке у Мачванском округу, Татјана Марковић Топаловић, се пре пет година прикључила пројекту “Засуци рукаве“. Од тада до данас, улаже огромну енергију не би ли науку приближила што већем броју деце.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa