Инфо

24. децембар 2009.24. дец 2009.
МАКАО

ЛАС ВЕГАС ДАЛЕКОГ ИСТОКА

Дошли смо у Хонг Конг на недељу дана и обишли га уздуж и попреко. Била је прилика да посетимо и разгледамо град-коцкарницу, Макао. Жеља нам је испуњена.
Пошто смо уплатили 12 евра за визу и обавили пасошку контролу, са дрвеног платоа хонгошке луке, укрцали смо се у брод и за 45 минута стигли у Макао.
Некадашња португалска колонија, кинески град Макао, настао је на ушћу Бисерне реке. Лежи на полуострву и два острва: Таипе и Колоан. Макао има 446 хиљада становника и изузетно дуге мостове који повезују удаљене острвске делове ове, “државе у држави илити града у држави“, који је 1999. год. постао специјална област Републике Кине. До тада Макао је био једна од последњих португалских колонија на Далеком истоку.
Кажу да је живот у овом граду јефтин и удобан. Кажу да Макао првенствено живи од туризма. За прва два месеца у овој години (2009.) забележена је цифра од 2,5 милиона посетилаца! Којих? Да ли су то туристи или?
Ма, коцкари бре, коцкари стижу сваког дана и у све већем броју! Хазардери целог света хрле у овај рај гарантован добрим проводом и сном о великом добитку у некој од коцкарница отворених 24 сата. Вековна страст за игру и коцку не јењава. Напротив! Они, којима су казина недоступна, играће у кућама, баштама и узаним градским уличицама. Играће карте, или омиљени Ма Џонга, националну игру слична доминама. У Макау је све подређено хазардерима. Као прву знаменитост града показаће коцкарнице! Има их четири ““ пета, тек отворена је власништво Американца из Лас Вегаса!
“Казино Лижбоа“ - у својим одајама скрива тајне о добрим или мање добрим судбинама посетилаца ““ и ако нисте хазардер посетите га, можда увећате или олакшате џеп“ за 26$ - што је минимум. Ако изгубите и тај минимум ““ донеће вам пиће.
“Кућа части!“, рећи ће с осмехом Макаошани који са изузетним пијететом говоре о свом казину. А како и не би кад у овом јединственом граду - НИКО не плаћа НИКАКАВ порез...

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa