Инфо

24. децембар 2009.24. дец 2009.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ,,ГЛАСУ ЦРКВЕ“

БЕЗ ТАБУА И КЛИШЕА

У оквиру зимских духовних вечери у просторијама ,,Гласа Цркве“ у Шапцу, које ће бити приређиване сваког уторка до Васкрса, представљена је књига Жена икона Цркве и благо света, аутора мр Љубомира Ранковића. О делу које указује на жену у Цркви као неисцрпни извор хришћанске љубави и топлине, говорили су: професор др Љубивоје Стојановић, др Мица Ковачевић, Мирјана Филиповић и сам аутор.
- Савремени свет је у великом проблему јер је улога жене минимизирана. То прелези у једну врсту дискриминације. Чак и Европа која се данас залаже да жена буде више заступљена у политици и друштвеном животу, на трагичан начин признаје ову чињеницу. Жене морају показати више самопоштовања и изборити се за своје место, морају узети више активности, и у друштву, и у Цркви ““ истакао је Љубомир Ранковић, аутор књиге која покреће многе расправе.
Након више од две деценије службовања у Цркви, ауторског рада, приређивања многих књига и едиција издавачке куће ,,Глас Цркве“ и дугогодишњег уређивања програма првог православног црквеног радија у словенским православним земљама, протођакон Ранковић је уочио да су жене динамичнији део Цркве и значајни носиоци верског и црквеног живота. Ово сазнање навело је аутора на закључак да су жене неискоришћени мисионарски капацитет у апостолској мисији Цркве, па је почео да трага, слободно и одговорно, неклиширано и без табуа. Покренувши дијалог и слободну расправу, скренуо је пажњу другима на прилично компликовану и животну тему...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa