Инфо

24. децембар 2009.24. дец 2009.
ДВА КОЦЕЉЕВАЧКА ПРЕДУЗЕЋА НАГРАДИЛА РПК ВАЉЕВО

СРБИЈА ПОГОДНО МЕСТО ЗА ПРОИЗВОДЊУ

Добитник главне годишње награде за најбоље пословне и предузетничке резултате у 2009. години на подручју Мачванског и Колубарског округа у категорији великих предузећа, коју традиционално додељује Регионална привредна комора Ваљево, је фирма Рауцх Сербиа из Коцељеве.
Златно признање недавно је уручено овој компанији, једној од најуспешнијих у овом делу Србије, која је од мале фабрике сока од јабуке постала једно од најпознатијих предузећа за прераду воћа.
Квалитет најпресуднији
Недавна анализа контроле квалитета сокова показала је да су Рауцх производи стопроцентно исправни чиме се може похвалити само неколицина тржишно и маркетиншки најзаступљенијих произвођача у Србији.
Аустријска компанија је трећа европска фирма по величини која се бави производњом воћних сокова и напитака. У Рауцх фирмама запослено је преко 1.400 радника а годишњи промет се креће око 700 милиона евра.
Компанија је 2006. године купила некадашњу коцељевачку фабрику “Воћар“ коју је наредне године комплетно санирала и укупно уложила 12 милиона евра. У првој фази су урађене три производне линије: постројење за сокове у пет-амбалажи и две линије за сокове и воћне напитке у тетра-паку. Прва година производње у Коцељеви завршена је са прометом од 20 милиона евра. Тада је произведено 40 милиона готових производа и испоручено 1,6 хиљада камиона са робом. Рауцхови производи се продају на територији целе Србије као и у земљама региона. Сигурно запослење на дуге стазе у Рауцх Сербиа нашло је 120 радника.
Како кажу у овој компанији за успешно и конкурентно освајање домаћег тржишта пожељно је производити у земљи. Увоз из иностранства је веома тежак због високих царинских дажбина а из Србије на основу договора са ЦЕФТА може се извозити у земље у окружењу без царине па је то било одлучујуће за избор наше земље као земље производње...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa