Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
СЛОБОДАН САВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

АЛТЕРНАТИВНИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ

Најновији избори, бројне започете и реализоване инвестиције у општини Богатић обележавају годину на измаку. У наредној највише пажње биће посвећено алтернативним изворима енергије и коњичком спорту
Годину на измаку обележили су мајски избори, који су потврдили останак власти из 2010.године. То је потврдила и недавна седница Скупштине општине Богатић, последња у 2012. години на којој смо усвојили, између осталог буџет за 2013. Јасно је, а и усвојени годишњи, најважнији финансијски акт то потврђује, да нам предстоји година штедње на свим нивоима, како би што безбедније пребродили велику економску кризу, која нажалост није мимоишла ни Србију, каже на почетку разговора за “Глас Подриња“ председник општине Богатић Слободан Савић.
Које пројекте и послове, реализоване и започете посебно издвајате?
- Завршили смо радове у првој зони Богатића, којима је без сумње улепшана варош и зашта смо добили много похвала. Постављено је више хиљада нових бехатон плоча и засађено зеленило у више улица. Тиме смо добили и три лепа парка за одмор и рекреацију. То се односи на оне испред основне школе, библиотеке и зграде суда. Постављено је и више нових реквизита за игру и разоноду деце.
Схватајући значај “зелене“ и “сточне“ пијаце за наше грађане, који се претежно баве пољопривредом, извршили смо потпуну реконструкцију ових трговинских простора. На “зеленој“ пијаци постављено је стотинак нових тезги, изграђена просторија за чување и продају млечних производа и постављена нова ограда. Извршено је и доста радова на “сточној“ пијаци, а предстоји и изградња нове ваге.
Докле се стигло и какви су планови на реализацији посла око канализационе мреже?
- На “сточној“ пијаци у Богатићу урађена је неопходна црпна станица. Не треба изгубити из вида и претходно постављених 17 километара цеви на главном колектору од Бановог Брода, где почиње до Огледа у Богатићу, где се тај главни колектор завршава. Остаје нам још у наредној години обезбеђење средстава за уградњу хидро-машинских спојница на централном колектору, што би омогућило прикључење корисника.
Колико је пажње посвећено одржавању и изградњи путне мреже?
- И поред евидентних финансијских проблема, који се настављају у 2012. успели смо да асфалтирамо или реновирамо 18 километара локалних путева, кроз општину. Нису запостављени ни врло значајни пољски путеви до њива. Њих смо редовно одржавали и постављали нове слојеве шљунка.
Од важних грађевинских послова не треба изгубити из вида ни до сада изведене радове на изградњи нове спортске хале. Потпуно је завршена прва фаза, а предстоји финиш и потпуни завршетак посла, надамо се у наредних годину, најдуже годину и по дана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa