Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2013. ГОДИНУ

БАЗЕН НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА

На четвртој седници Скупштине града Шапца усвојен буџет за 2013. годину у износу од 3.336.453.553 динара. Највећа појединачна инвестиција завршетак реконструкције градског базена. Седници присуствовало свих 69 одборника
Најважнија тачка дневног реда четврте седнице Скупштине града Шапца свакако је било усвајање буџета за наредну годину. Но пре изгласавања висине средстава која ће бити на располагању корисницима током 2013., усвојен је ребаланс буџета за 2012. годину, као и предлог измене пословника Скупштине града. Предлози опозиције да се изгласа неповерење досадашњим органима градске власти нису имали довољну подршку, тако да након гласања нису ни увршћени на дневни ред.
Наиме, на четвртом редовном заседању локалног парламента у скупштинским клупама се нашло свих 69 одборника. Поред најављених тачака, усвојени су предлози да на разматрању буде предлог одлуке о условном отписивању камате и мировању пореског дуга, разрешење и именовање новог директора Водовода, разрешење и именовање новог директора РТВ Шабац, потом предлог за избор два члана Градског већа, али са 31 гласом за, односно 38 против, опозиција није добила потребну већину да се на дневном реду нађу и предлози којима би били разрешени дужности председник Скупштине, његови заменици, секретар скупштине, градоначелник, његов заменик и чланови градског већа. Тиме је власт у Шапцу остала иста, а одборници СПС напуштају салу.
Да би изразио своје незадовољство тренутним стањем, председник ГО ДСС Владимир Савић излази за говорницу и прозива “оне који су изневерили своје предизборне партнере“. Због прекорачења времена и непримереног речника председник Скупштине Слободан Мирковић доноси одлуку да га удаљи из сале, што Савић није испоштовао, па је седница на кратко прекинута.
Након краће паузе, одборници су наставили са радом. Усвојена је одлука по којој одборничка група уместо досадашња четири, може минимално да има три члана, а потом ребаланс буџета за 2012. годину.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa