Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
ИЗВИЂАЧИ

ГУЧЕВО РАЈ ЗА ИЗВИЂАЧЕ

Зимовање прва извиђачка акција у новој години. Тридесет шабачких извиђача провели седам дана на “Видиковцу“ на Гучеву. У програму зимске школе извиђачке теме, спортске активности, шетње, дружења. Граду Лозница уручена Повеља Осме смотре СИС. Чланови старешинства ГСИ ““ Шапца посетили извиђаче на зимовању
Зимовање је прва извиђачка акција на почетку сваке године зато му се увек придаје велики значај ““ избор места зимовања, руководећег кадра, садржаја зимовања, посете и контакти са другим извиђачима. Од садржаја и места зимовања зависи и успех који служи и као својеврсна пропаганда извиђачке организације. Шабачки извиђачи ове године изабрали су за своје зимовање Гучево, одмаралиште “Видиковац“ изнад Бање Ковиљаче, за спровођење овогодишње акције.
Старешина зимовања, начелник Градског савеза, Горан Бајевић, начелник на зимовању Жељко Елор и члан штаба Радан Павловић, повели су тридесет извиђача на зимовање, да би кроз зимску школу обрадили оне теме које се у Шапцу не могу успешно обрађивати. Међу извиђачима било је и десет нових, који су одушевљени амбијентом, садржајем и највише дружењем. Предавачи извиђачких тема били су Зоран Радукић и старешина и начелник зимовања. За унутрашњу прганизацију зимовања биле су задужене домаћице ““ брђанке Марија Матић и Биљана Марковић.
Основни садржај овог зимовања био је да се извиђачи кроз разне теме упознају како се у природи, у зимским условима, може преживљавати. Тема за све веома интересентна и корисна. Ову радост извиђачима, у извесној мери, “покварила“ је природа. Наиме, за време зимовања свега је било сем снега.
Одмаралиште “Видиковац“ има поред осталог и неколико спортских терена које су у слободном времену извиђачи максимално користили ““ зближавали се стари и нови извиђачи, упознавали и дружили

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa