Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
МАРИЦА ВУЛЕТИЋ, ДИРЕКТОРКА ПУ „НАШЕ ДЕТЕ“

БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ

Преко четристо радника, око три хиљаде деце, петнаест објеката у граду и четрдесет седам села. Свакодневно се спреми око 4.500 оброка. На продајним изложбама у оквиру Дечје недеље прикупљено 270.000 динара. Позоришне играрије и Колонија дечјег пријатељства
Предшколска установа „Наше дете“ годинама уназад показује да је један стабилан васпитно-образовни систем. Добро умрежени, са чврстим коренима и традицијом, истрајни у свом раду пример су институције на којој почива будућност шабачких малишана. Прошле године постали су богатији за још један вртић. Нових сто малишана своју радост пронашло је у вртићу „Сунце“ на Летњиковцу.
-Сваке године заиста доста радимо. Оно што је јако занимљиво и лепо било је отварање вртића „Сунце“ 8. октобра прошле године. Пројекат је написала Ана Маринковић, а град је одрадио цео посао. Вртић има 500 квадрата и четири васпитне групе у којима се налазе малишани до четири године. Прелеп је, пун светлости, лепо опремљен. Комплетан намештај, дидактику и кухињу добили смо захваљујући граду и Европској унији ““ рекла је директорка Марица Вулетић истичући да је овим путем скинуто стотину деце са листе чекања.
С обзиром да се током јула и августа сваке године затварају врата вртића ради реновирања, али и колективних годишњих одмора, урађено је доста по том питању. Поред редовног одржавања и ситних поправки прошле године било је и већих инвестиција.
-У вртићу „Полетарац“ урадили смо стазе, двориште и ограду. Вртић „Пчелица“ који има око 1.600 квадрата добио је комплетан кровни покривач. Купљен је нови котао па је током ових празника урађено и грејање. Објекат је стар четрдесет година тако да је био моменат, када деца нису била ту, да и то урадимо. На Летњиковцу имамо кухињу која сваки дан спреми близу 900 оброка за Народну кухињу. Инсталације су јако лоше тако да смо урадили нови прикључак на већ постојећи. Урађене су и електроинсталације тако да смо сада све обезбедили с обзиром да се овај комплекс греје на струју. Такође смо имали и стандардне радове попут молерских, столарских, керамичарских, електроинсталационих. Имамо петнаест објеката у граду и четрдесет седам села тако да наши мајстори редовно одлазе на терен по позиву васпитача.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa