Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ “ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО“

ШАНСА ЗА ПРОШИРЕЊЕ БИЗНИСА

У оквиру програма за подстицај и подршку предузетништва “Покрени се за посао“ у шабачкој Градској управи одржан састанак представника НВО ЕНЕКА и предузетника шабачког краја заинтересованих за унапређење посла. Скуп је био прилика за информисање предузетника и њихово упућивање у процедуру конкурса који је отворен до 28. фебруара 2013. године
Програм “Покрени се за посао“ је покренут 2009. године у Нишу, захваљујући сарадњи НВО ЕНЕКА и компаније “Филип Морис“ у Србији. Имајући у виду да се програм шири на национални ниво и да ће у наредних десет месеци бити додељено 100 грантова, у највећим региналним центрима у Србији организују се информативни састанци како би се програм представио што већем броју потенцијалних предузетника.
- Захваљујући програму “Покрени се за посао“, у протекле три године покренуто је или унапређено 160 малих и породичних предузећа у нишавском региону и запослено више од 600 људи. Добри резулаттаи мотивисали су нас да пројекат проширимо на национални ниво и уврстимо у програм 100 предузетника. Сматрамо да Шабац има добар потенцијал за развој предузетништва. Учесницима програма обезбедићемо по 200.000 динара, односно опрему у развој бизниса у тој вредности, објаснио је Миливоје Јовановић, менаџер програма “Покрени се за посао“.
Услов за учешће у програму је регистрација пословне делатности, а од укупне суме добијених средстава 80 одсто је бесповратно. Новац за куповину опреме обезбеђује компанија “Филип Морис“, чиме, како је истакнуто, још једном потврђује друштвено одговорно пословање у Србији.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa