Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СМС ДОБА

И почетком ове године сличне су прилике као и претходних, све је скупље, само је живот јефтинији.
У новој години промењени су и услови за одлазак у пензију. У будућности ће у мировину, чини се, одлазити само стогодишњаци, али уз обавезно присуство једног од родитеља.
Не може се рећи да код нас у Србији нису уређени како производни тако и економски токови. Ето, на пример, Кинези нам граде мостове и раде још којешта. Талијани нам праве аутомобиле и раде још којешта. Руси нас греју и раде још којешта. Сад ће и Арапи да нам производе храну и вероватно раде још којешта. Немци воде нашу политику и раде свашта и којешта. И тако редом. А ми, кад би могли и хтели, уз све њих и не можемо да се докажемо.
Због градње оног Јужног тока кроз Србију, све више се код нас учи руски језик. Пошто и Кинези обилато граде, и њихов језик је у примени. А како су по телевизијама популарне турске серије и тај језик је све присутнији. Ваљда ће неко у овој земљи почети да учи и српски.
Код нас ништа није за чуђење. Недавно су са цркве на једном шабачком гробљу покрали олуке. Лопови више немају мере, ал“™ имају олуке.
А негде у Шумадији недавно је неки тип, украо ни мање ни више, него цео мост тежак око две тоне, и продао га као старо гвожђе за триста евра. И наравно, полиција га ухапсила. Биће да је то једини Србин који је ухапшен што је украо мост, они други су се извукли.
Али кад видимо шта се ради на оном такозваном развијеном Западу, код нас и није тако страшно. Скоро је тамо негде извесна жена украла цео воз и још га слупала. Код нас до тога није дошло, још увек се само краде, али по возовима.
У нашој престоници од неки дан лекови се на рецепт могу набављати и у приватним апотекама. А што се тиче такозване унутрашњости, моле се грађани да се уздржавају и од болести и од лекова. Ипак је то приватна ствар.
Нисмо ми баш тако несавремени, у току новогодишње ноћи размењено је око педесет милиона СМС порука. То је доказ колико смо се отуђили једни од других, ретко ко по некадашњем обичају прошета до фамилије или пријатеља, овако је јефтиније, мобилни па укуцаш шта му желиш. А кад се сретнемо, вероватно ћемо се препознати.
Тако је једна порука изазвала посебну пажњу. Гласи: Да живиш дуго као Кркобабић, да се заљубиш као Мркоњић, да имаш пара као Мишковић и да те не ухвати Вучић.
Кројачи такозване нове традиције чине све да се нове навике укомпонују у ново доба. И што је најгоре, у томе и успевају.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa