Инфо

24. јануар 2013.24. јан 2013.
ЗАПАДНА СРБИЈА

ПОЈАЧАНИ ЗА НАПРЕДЊАКА

Протекле недеље заменик градоначелника Немања Пајић интензивирао радове на формирању партије и јачању Западне Србије. На састанку представника група грађана и удружења из региона договорено је формирање странке која ће заступати интересе грађана ове регије. Неколико дана касније одборничка група добила подршку и од напредњака Горана Полића
Шабачки огранак недавно формиране политичке групе “Западна Србија“ одржао је прошле суботе састанак са представницима локалних политичких иницијатива и покрета из Ваљева, Богатића, Крупња и Владимираца. На заједничкој конференцији за медије представљени су планови у вези са формирањем јединствене странке која ће окупљати политичке покрете из овог региона. Циљ будуће партије, како је истакао оснивач „Западне Србије“ Немања Пајић, биће директно заступање интереса грађана овог дела државе, као и јачање позиција саме регије унутар Србије.
- Сви учесници састанка деле исту вредност, а то је бољи живот у Западној Србији. Представници група грађана и удужења који су присуствовали конференцији су људи који су окренути искључиво развоју својих локалних самоуправа, без притисака и наметања решења из страначких централа. Окупили смо се да понудимо нешто другачије на политичкој сцени Србије, а заједничким деловањем лакше ћемо заступати интересе људи из овог краја, навео је Пајић.
Задовољство постигнутим договором о формирању нове странке нису крили ни гости из региона, попут Илије Трипковића, председника „Покрета за Ваљево“.
- Србија не сме остати пуста. Мора се живети и у Љубовији и Малом Зворнику, баш онако како се живу у Шапцу или у Ваљеву. Не смемо да дозволимо да градови и општине у Западној Србији буду конкуренција једни другима, већ да заједничким снагама наступамо за добробит целог региона. За политичке неистомиљшнике можда је и најопасније када се удруже Шабац и Ваљево, јер знају да са „чивијом“ и „подвалом“ можемо да урадимо много тога доброг за грађане овог подручја, рекао је Трипковић.
Прошлог уторка одборничка група Западна Србија одржала је конференцију за штампу на којој су објавили да је њихов клуб у локалном парламенту увећан за још једног члана. Горан Полић, који је пре око два месеца иступио уз одборничке групе СНС седми је одборник Западне Србије. Лидер ЗС Немања Пајић навео је да није битан број њихових одборника него да се прави јасна разлика између онога што они раде и празних прича и обећања.
-Оно што ми причамо и радимо представља реалну и озбиљну снагу. Поред тога што наш програм препознају грађани и свакодневно нам дају све већу подршку, препознају га и други одборници, рекао је Пајић и додао да ова одборничка група има тенденцију раста.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa