Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
РАСКРСНИЦА ТАЛЕНТОВАНИХ МАЧАКА

РАДОСТ ДАВАЊА ДРУГИМА

Извођењем представе “Раскрсница талентованих мачака“ прикупљена средства од 305.000 динара. Новац уплаћен Рашко-призренској епархији као помоћ народним кухињама на Косову и Метохији
Начелница одељења за друштвене делатности Ана Маринковић, приредила је прошлог понедељка у Градској управи у Шапцу пријем за реализаторе пројекта “Раскрсница талентованих мачака“. Успех пројекта финансираног из градског фонда за културу огледа се у томе што су почетна средства упетостручена, а сакупљен новац предат на располагање Рашко призренској епархији за потребе набавке оброка народним кухињама на Косову и Метохији.
- Ово је један од најуспешнијих пројеката финансираних преко Конкурса за програме у култури града. Одлука да прикупљена средства донирају народним кухињама на Косову и Метохији, говори да особе које су радиле на овој представи озбиљно схватају стварност и истовремено желе да је поправе, истакла је Маринковићева и захвалила се извођачима пројекта што су тако предано радили на његовој реализацији, али и помогли људима којима је та помоћ најпотребнија.
На реализацији представе, настале адаптацијом текста Миле Старчевић, предано су сарађивали ученици и учитељице ОШ “Вук Караџић“, професори Медицинске и Школе за примењене уметности, као и родитељи малих глумаца. У протеклих годину дана, било је 12 наступа, приликом којих је “Талентоване мачке видело“ око 2.000 ученика шабачких школа. Прикупљено је 305.000 динара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa